Kanada’da Advertising And Marketing Communications Programı

Eduport Satış ve Pazarlama Müdürü Bahadır Çelik, Kanada’daki Advertising and marketing communications programı ile ilgili bilgi veriyor.

Bu programı Türkçeye “Reklam ve pazarlama iletişimi” olarak çevirebiliriz. Bu programı biz özellikle iki tüp öğrenciye tavsiye ediyoruz. Birincisi lisede matematik derslerinden hoşlanmayan, bu sebeple çok da başarı gösteremeyen ama business ile alakalı bir alanda çalışmak ve kariyer yapmak isteyen; pazarlama ve reklam ila alakalı alanlarda çalışmak isteyen öğrenciler için uygun bir bölüm olabiliyor. Veyahut da öğrenci hiç matematik 11. ve 12. sınıfta hiç matematik almadıysa böyle alanlara ilgi gösterebiliyorlar. Bizim çözümümüz de bu programları öğrencilere tavsiye etmek oluyor. Bu, oldukça dolu bir program. 2 sene süren bir program. Kariyer analizi dersi de veriliyor bu programda. Programı tamamladıktan sonra 3 senelik çalışma izni elde ediyorsunuz. Lise seviyesinden sonraki bir seviye için bir program alıyorsanız 1 senelik programlar için 1 senelik çalışma izni; 2 veya daha uzun programlar için 3 senelik çalışma izni hakkınız oluyor. Bu herkese verilen bir hak. Yararlanamama gibi bir durumunuz olmuyor. Öğrenci illa ki Toefl ve diğer dil yeterlilik sınavlarını elde etmek zorunda değil. Oradaki anlaşmalı özel dil okullarına göndererek öğrenciye sınavsız geçiş hakkı da sunabiliriz. Fakat oradaki eğitim seviyesi ve süresini ve gerekli eğitim bütçesini hesaplayabilmek için, çok detaylı olmasa da bir sınava tabi tutup öğrencinin seviyesini belirlemek gerekiyor. Burada dil konusunda öğrenciler seviyeleri hakkında bilgi veriyorlar. Ama bu seviye kime göre ve neye göre hesaplanmış seviyeler? Bu puanları özel bir dil okulundan mı aldınız yoksa uluslararası bir sınava girerek mi aldınız?     Bu bizim kafamızı çok karıştırıyor ve gereksiz yazışmalara sebebiyet veriyor.

Siz bu programı belli bir ortalamayla bitirirseniz college’ın anlaşmalı olduğu ilgili üniversitelerin ilgili programlarına geçebiliyorsunuz ve 4 yıl okumak zorunda kalmıyorsunuz. Sözgelimi college’da 2 sene okuduysanız, gideceğiniz üniversitenin programına bağlı olarak 2 sene yahut 2,5 sene hatta 3 sene okumak durumunda kalıyorsunuz. Geçiş i.in belli bir not ortalamasını tutturmanız gerekiyor. Bu çok önemli bir imkan. Siz college’ı bitirdikten sonra 3 senelik çalışma izni verildiği için, bu 3 senelik çalışma izni süresince göçmenliğe başvuru imkanına sahip olabildiğiniz için, göçmenliğinizi aldıktan sonra eğitiminizi çok düşük maliyetlere getirebiliyorsunuz. Bu çok önemli bir detay.

Bu 2-3 senelik programları, eğer Kanada’ya yerleşmek ve çalışmak gibi imkanlarınız da varsa, akademik kariyer de hedeflemiyorsanız tavsiye ediyoruz. Programın yapısında 16 tane zorunlu ders bulunuyor. Bunun yanında 2 tane iletişim dersi, 2 tane seçmeli ders, 1 tane business optional courses, 3 tane genel eğitim dersi, 1 tane de staj benzeri bir ders almak zorundasınız. Reklamcılığa giriş, dizayn, iletişimin alt yapısını da öğrenmeye destek olacak dersler, medya planlaması, halkla ilişkiler, kampanya yayma teknikleri, kampanyaların pratiğe dökülmesi, sosyal medya, satın alma, dizaynın daha üst segmenti, kişisel satış, Pazar araştırması gibi dersler alıyorsunuz ve dolayısıyla tamamen işinize yarayacak dopdolu bilgi ve teknikler kazanıyorsunuz. Bu programın ücreti de tek seferde ödenmiyor. 1 sene 2 yarıyıldan oluştuğuna göre 1 senelik ücreti 2 taksitte ödüyorsunuz. 2 senelik programın ücreti de 4 taksitle ödenmiş oluyor.”

Bahadır Çelik’in konu hakkındaki videosunu izleyerek daha detaylı bilgi alabilirsiniz!