İngiltere’de Lise Eğitimi Öğrenciye Ne Kazandırır?

yazar:

kategori: ,

Öğrencilerin birçoğunun alışmış olduğu ezber sistemi aslında öğrenciyi büyük bir hataya sürüklemektedir. İngiltere eğitim sistemi ile yalnızca ezber değil öğrendiğini uygulayabilen öğrenciler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. İngiltere’de Lise Eğitimi sistemi, öğrencilere “Neden?” sorusunu sormaktadır. Öğrenciler aldıkları her derste inceleyerek ve uygulayarak eğitim görmektedir. İngiltere’deki lise eğitimi araştırmacılığı öğrencilerine aşılamaya çalışmaktadır.

Peki, Sistem Bunu Destekliyor Mu?

Sistemde araştırmacı eğitimi sonuna kadar desteklemektedir. Öğrencilerinin araştırmacı ve nedenler doğrultusunda uğraşan kişiler olması için çabalamaktadırlar.

Test Sistemi Yok!

Türkiye’de yaygınlıkla görülen test sistemi, İngiltere’nin eğitim sisteminin içerisinde bulunmamaktadır. İngiltere, öğrencinin okuma, yazma ve anlamasına oldukça önem vermektedir. Öğrencilerinin okuduklarını anlayıp yorumlamasını, neredeyse çoğu sınavlarında talep etmektedirler.  Bu eğitim sisteminde okumak isteyen öğrencilerin yazan, düşünen ve yorumlayabilen kişiler olması gerekmektedir.