İtalya’da Okumak İçin 5 Bölüm

yazar:

kategori:

Eğer siz de yurt dışı eğitiminizi İtalya’da almayı planlıyorsanız, bu yazımızı şimdi okumaya başlamalısınız! Üstelik hangi bölümü veya dereceyi okuyacağınıza karar vermediyseniz bu yazımızda İtalya’daki en iyi bölümleri sizin için yazdık. İtalya’da okuyabileceğiniz en iyi 5 bölümü öğrenmek için buyurun yazımızın devamına;

  • MBA Eğitimi

İtalya’da seçebileceğiniz en iyi bölümlerden birisi kesinlikle MBA yani İşletme Yüksek Lisansıdır. Bu ülkede MBA programlarının sayısı hem oldukça fazladır hem de İngilizce dilinde eğim verilen pek çok program bulabilirsiniz. Ayrıca öğretim maliyetleri de diğer pek çok Avrupa ülkesine göre oldukça uygundur. Bunun yanı sıra, ülkede bulunan büyük şirketler dolayısı ile İtalya’daki MBA programlarına üniversiteler daha fazla önem vermektedir.

Üstelik bir MBA programına kayıtlı iken veya mezun olduğunuz zaman bu çok uluslu büyük firmalarda staj yapma imkanına sahip olabileceksiniz. Üstelik buralardan kazanacağınız deneyim sayesinde Türkiye’ye tekrar döndüğünüz zaman oldukça iyi iş fırsatları sizi bekliyor olacak. Bu sebeple, bir lisans programı mezunu veya lisans programı öğrencisiyseniz şimdiden MBA programların detaylarını araştırmanızda fayda olacaktır.

  • Mimarlık Eğitimi

İtalya denildiği zaman akla ilk gelen şeylerden birisi kesinlikle muhteşem mimarisi gelmektedir. Bu sebeple bu ülkede okuyabileceğiniz lisans dereceleri arasında en mantıklı olanı mimarlık bölümü olacaktır.

İtalya, yüzyıllardır edindiği bütün mimari tecrübelerini bu lisans programlarında sizlere vermek için çabalamaktadır. Üstelik mimarlık eğitimi İtalya’da özel bir giriş sınavı uygulayan sayılı bölümlerden birisidir. Bu da bu eğitime ne denli önem verdiklerinin bir göstergesidir. Bu ülkede mimarlık eğitimi alırken aynı zamanda uygarlık tarihleri boyunca oluşturmuş oldukları yapıları sayesinde yaratıcılığınız daha da gelişecektir. Bu sebeple lisans eğitimi almayı planlıyorsanız hemen mimarlık eğitimi konusunda detaylı bir araştırma yapmanızı öneririz.

  • Mühendislik Eğitimi

İtalya üniversiteleri, teoriden ziyade pratiğe yönelik dersler vermesi ile bilinmektedir. Bu da mühendislik alanlarında oldukça başarılı bir eğitim programı izlemelerine sebep olmaktadır. Siz de İtalya’da mühendislik eğitimi almak istiyorsanız seçebileceğiniz pek çok farklı alan bulunduğunu unutmamalısınız. Ziraat mühendisliğinden, bilgisayara ve endüstriye kadar oldukça geniş yelpazede eğitim veren bu ülkede mühendislik eğitimi almak için de özel bir giriş sınavına tabii tutulmanız gerekmektedir. Çünkü İtalya, bu konuda oldukça seçici bir ülkedir.

  • Diş Hekimliği Eğitimi

İtalya’da okumak için seçebileceğiniz bir başka bölüm ise kesinlikle diş hekimliği bölümü olmalıdır. Çünkü bu ülkenin yurt dışında pek çok ülkede geçerliliği olan bir diploması bulunmaktadır. Uygulamalı eğitimleri ile diş hekimliği konusunda oldukça yetkin bir biçimde mezun olurken aynı zamanda pek çok farklı ülkede kariyerinize başlama şansı da bulabileceksiniz.

Eğitim hayatınız süresince kliniklerde deneyim kazanacak ve en iyi eğitmenlerden diş hekimliği konusunu öğreneceksiniz. Bu yüzden İtalya’da diş hekimliği bölümünü okumak geleceğiniz açısından oldukça mantıklı bir seçim olacaktır.

  • İşletme Eğitimi

İşletme eğitimi İtalya’da oldukça önem arz eden bir bölümdür. Bunun en büyük sebebi olarak elbette ülkede yer alan büyük firmaları gösterebiliriz. Bu firmaların işletmesinin güçlü olması demek İtalyan ekonomisinin güçlü olması demektir. Bu sebeple İtalyan üniversitelerinde işletme eğitimi, piyasanın gerekliliklerine göre verilmektedir. Bu da sizi pratik iş dünyasına hazırlamak için bulunmaz bir fırsat olacaktır.

Üstelik üniversitelerin sağladığı staj imkanları ile dünyanın en büyük otomobil ya da tasarım firmalarında deneyim kazanma şansını yakalayabileceksiniz. Bu gibi bir fırsatı kaçırmamak için hemen İtalya’da bir işletme eğitimi programını araştırmaya başlayın!